Laster innhold, vennligst vent..

Vi starter julebaksten

Det er bare en god måned igjen til jul og vi kjenner at julestemningen så smått begynner å sige på. Det kan være hyggelig å begynne og tenke på julebaksten. Blir kakene spist opp før jul, kan du jo bake på nytt.

Sarah Bernhardt

Sarah Bernard. Du finner oppskriften lenger nede på siden.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Engelsk fruktkake

Fruktkake har stor tradisjon i England og bakes selvfølgelig til jul. Kaken som er proppfull av godsaker bør bakes i god tid. Den blir bare bedre og bedre til lenger den får stå og godgjøre seg.

Delikate kjeks

Sprø kjeks med sitron og pistasjenøtter. Lag deigen nå og legg den i fryseren. Da kan du ta opp passe porsjoner og servere nystekte kjeks i hele desember.

Berømte sandkaker

Dette er oppskriften til Ingrid Espelid Hovig. Det er bare litt mer mandler i. Med denne oppskriften er det garantert at sandkakene pent og pyntelig sklir ut av formene.

Klassiker

Disse vakre kakene hører med til jul, men de kan serveres året rundt. Fyll dem med krem og bær.

Guddommelige konfektkaker

De lekre kakene med sjokoladekrem på mandelbunn har navnet sitt etter den franske skuespilleren Sarah Bernard, «the divine Sarah».

Danske julekaker

Deilig smak av sitron og vanilje. Disse er vanskelige å la ligge helt til jul. Det kan hende det må bakes en ekstra porsjon.

Søte gaver

Trenger du gavetips til noen som har alt, fyll en boks eller krukke med hjemmelagede kjeks.

Svensk klassiker

Denne må du prøve. Myk pepperkake som passer knallgodt til litt blåskimmelost og godt syltetøy.