Laster innhold, vennligst vent..

Asparges på sitt beste

Du kan få asparges hele året, men nå er det sesong her hos oss, og da smaker den aller best. Det er også enklere å få tak i den hvite aspargesen.

Asparges med skinke og hollandés

Oppskrift på asparges og hollandés finner du nederst.

Foto: Lise Finckenhagen

1. Deilig salat

Asparges står godt til laks, både når det gjelder smak og farger. Denne salaten kan lages med både grønn og hvit asparges.

2. Risotto

Denne risottoen kan serveres både som en egen rett og som tilbehør til hvitt kjøtt, fisk og skalldyr.

3. Lekker terte

I denne terten bruker Lise Finckenhagen ferdige frosne butterdeigsplater og norske oster.

4. Asparges gratinert med fløtesaus

Friske grønne asparges gratineres i ovnen med en fyldig saus av fløte og ost.

5. Aspargespai

Asparges i kombinasjon med skinke og vårløk er en sikker vinner.

6. Nypoteter og asparges

Årets første nypoteter sammen med asparges er perfekt på sommerbufféen.

7. Enkel forrett med hvit asparges

Hvit asparges gir litt ekstra luksus. Det både smaker godt og ser lekkert ut sammen med laks og ramsløk.

Klassiker

Asparges sammen med en smørsaus er en perfekt kombinasjon