Laster innhold, vennligst vent..

Skreisesongen er i gang

Nå inntar skreien norskekysten, og det er bare å fråtse i denne deilige råvaren til sesongen tar slutt litt ut i april.

Skinnstekt skreirygg med selleri- og potetstappe og baconsmør

Skinnstekt skrei med bacon og potetpuré.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Skrei er en torskeart som hver vinter kommer inn til kysten vår for å gyte. Den er muskuløs og fast i kjøttet på grunn av lange vandringer på mange tusen kilometer. Tradisjonelt blir den servert med lever og rogn, kalt mølje, men skreien er også et fantastisk utgangspunkt for andre middagsretter. Her får du tre varianter med skinnstekt skrei, et par supper og litt restemat.

Med sprøtt skinn

Flere oppskrifter fra radioprogrammet «Holm» på P1+

Currysuppe

Liker du asiatiske smaker, kan du putte fisken i en grønn currysuppe.

Her er mer fra Ane Kjerstine Sandstad

Eple-potetpuré til fisken

Potetpuré er vanlig følge til stekt skrei. Her har vi blandet epler inn i puréen. Server sammen med en enkel salsa av tomater, løk og basilikum.

Oppskrifter fra Stig Juelsen

Restesalat

Har du rester av kokt skrei, kan du lage deg en deilig salat med hjertesalat, avokadokrem, mango og potetgull.

Flere oppskrifter som bekjemper matsvinn

Potetsuppe

Supper er mettende og god mat og enkelt å lage. I denne suppen bruker vi gode poteter og egg sammen med skreien.

Mer fra radioprogrammet «Brønsj» på P1

Skrei og bacon

Dette er en sikker vinner.

Oppskrifter fra Lise Finckenhagen

Tilbered fisken med olivenolje

Når du erstatter vannet med olivenolje, får fisken en fin og fast konsistens og en god smak av oliven.

Flere gode middagstips