Skreien kommer svømmende fra Barentshavet til norskekysten fra slutten av januar til litt ut i april for å gyte der den selv ble unnfanget. På grunn av de lange vandringene på mange tusen kilometer blir skreien muskuløs og fast i kjøttet. Tradisjonelt blir den servert med lever og rogn, kalt mølje, men skreien er også et fantastisk utgangspunkt for andre middagsretter.
Og nå vil «alle» lage retter med skrei.
Skrei og bacon
Dette er en sikker vinner.
Oppskrifter fra Lise Finckenhagen
Currysuppe
Liker du asiatiske smaker, kan du putte skreien i en grønn currysuppe. Denne suppa kjenner du godt i ganen.
Her er mer fra Ane Kjerstine Sandstad
Eple-potetpuré til fisken
Mange liker potetepuré til den stekte skreien. Her har vi blandet epler inn i puréen. Det er også godt med en enkel salsa av tomater, løk og basilikum ved siden av.
Restesalat
Rester av kokt skrei putter du i en deilig salat med hjertesalat, avokadokrem, mango og potetgull.
Flere oppskrifter som bekjemper matsvinn
Potetsuppe
Lag en mettende og god suppe. I denne suppen bruker vi gode poteter og egg sammen med skreien.
Mer fra radioprogrammet «Brønsj» på P1
Piff opp med jordskokk
Bytt ut poteter med jordskokk og la torskeskinnet bli skikkelig sprøstekt. Nam!
Flere oppskrifter fra radioprogrammet «Holm» på P1+
Tilbered fisken med olivenolje
Når du erstatter vannet med olje, får fisken en ekstra fin og fast konsistens og en god smak av oliven.