Hopp til innhold

Skrei er blitt trendy

Og nå er det sesong. Skreien kan kokes, stekes, ovnsbakes – alt er like godt. Her får du tre varianter med skinnstekt skrei, et par supper og litt restemat.

SkreiStekt skrei med jordskokk og bacon

Stekt skrei med bacon.

Foto: Lise Finckenhagen

Skreien kommer svømmende fra Barentshavet til norskekysten fra slutten av januar til litt ut i april for å gyte der den selv ble unnfanget. På grunn av de lange vandringene på mange tusen kilometer blir skreien muskuløs og fast i kjøttet. Tradisjonelt blir den servert med lever og rogn, kalt mølje, men skreien er også et fantastisk utgangspunkt for andre middagsretter.
Og nå vil «alle» lage retter med skrei.

Skrei og bacon

Dette er en sikker vinner.

Oppskrifter fra Lise Finckenhagen

Currysuppe

Liker du asiatiske smaker, kan du putte skreien i en grønn currysuppe. Denne suppa kjenner du godt i ganen.

Her er mer fra Ane Kjerstine Sandstad

Eple-potetpuré til fisken

Mange liker potetepuré til den stekte skreien. Her har vi blandet epler inn i puréen. Det er også godt med en enkel salsa av tomater, løk og basilikum ved siden av.

Oppskrifter fra Stig Juelsen

Restesalat

Rester av kokt skrei putter du i en deilig salat med hjertesalat, avokadokrem, mango og potetgull.

Flere oppskrifter som bekjemper matsvinn

Potetsuppe

Lag en mettende og god suppe. I denne suppen bruker vi gode poteter og egg sammen med skreien.

Mer fra radioprogrammet «Brønsj» på P1

Piff opp med jordskokk

Bytt ut poteter med jordskokk og la torskeskinnet bli skikkelig sprøstekt. Nam!

Flere oppskrifter fra radioprogrammet «Holm» på P1+

Tilbered fisken med olivenolje

Når du erstatter vannet med olje, får fisken en ekstra fin og fast konsistens og en god smak av oliven.

Flere gode middagstips