Laster innhold, vennligst vent..

Sliten på en fredag?

Kvessen på noe godt som det ikke tar halve kvelden å lage? Sjekk oppskriftene vi har funnet fram. Her er enkel og god fredagsmat som ikke krever all verdens innsats.

Pasta arrabbiata med chili, hvitløk, oliven og parmesan

Vegetarpasta på en-to-tre. Oppskrift lenger nede i artikkelen.

Foto: Erik Waage / NRK

Kyllinggryte

Det er sausen som gjør susen i denne enkle kyllingretten. Den er laget med hvitløk, hvitvin, fløte og estragon. Lise Finckenhagen bruker kyllinglår, men bryst er også godt, helst med skinn.

Biff på italiensk vis

Når man serverer biff med salat på denne måten, blir det ikke kjedelig. Kjøttet er stekt i en grillpanne og delt i skiver. Det får hvile på en seng av rosmarin før det anrettes med rucola, tomater, pærer, valnøtter og gorgonzola.

Fargesprakende og sunt

Rød fisk med asiatisk smak. Du kan bruke både ørret og laks til denne retten. Fisken skal bakes i ovnen med en godt krydret saus over. Wokede grønnsaker og nudler serveres som tilbehør.

Lettvint med kjøttdeig

Dette kan minne om pizza, men med kjøttdeig i bunn i stedet for deig. Den kan også lages glutenfritt.

Helt rått

Imponerende, godt, enkelt, sunt og sexy, mener Lise Finckenhagen. Du kan bruke både laks, kamskjell og kveite i tynne skiver. I sausen er det ingefær, lime og sesamfrø.

Japansk biff

Denne raske kjøttretten er like god varm som kald. Vi steker entrecôte raskt i en varm panne og øser god saus over. Serveres med ris og grønnsaker.

Vegetarpasta

Denne pastaen lager du på en-to-tre. Gode tomater, chili og oliven gir mye smak til pastaen.