Hopp til innhold

Sliten på en fredag?

Sugen på noe godt som det ikke tar halve kvelden å lage? Sjekk oppskriftene vi har funnet fram – enkel og god fredagsmat som ikke krever all verdens innsats.

Pasta arrabbiata med chili, hvitløk, oliven og parmesan

Vegetarpasta på en-to-tre. Oppskrift lenger nede i artikkelen.

Foto: Erik Waage / NRK

Kyllinggryte

Det er sausen som gjør susen i denne enkle kyllingretten. Den er laget med hvitløk, hvitvin, fløte og estragon. Det passer med både kyllinglår og bryst, helst med skinn.

Helt rått

Imponerende, godt, enkelt, sunt og sexy, mener Lise Finckenhagen. I tillegg til laks kan du bruke kamskjell eller kveite i tynne skiver. I sausen er det ingefær, lime og sesamfrø.

Biff på italiensk

Når man serverer biff med salat på denne måten, blir det ikke kjedelig. Kjøttet er stekt i en grillpanne og delt i skiver. Det får hvile på en seng av rosmarin før det anrettes med rucola, tomater, pærer, valnøtter og gorgonzola.

Japansk biff

Denne raske kjøttretten er like god varm som kald. Vi steker entrecôte raskt i en varm panne og øser god saus over. Serveres med ris og grønnsaker.

Til slutt to enkle pastaretter som du lager på en halvtime.

Vegetarpasta

Arrabbiata betyr sint på italiensk. Den sinte pastaen består av gode tomater, oliven og chili som biter litt.

Fra Sicilia

Enklere blir det ikke. Alle ingrediensene kjøres sammen i en mikser. Har du rester, er pastaen like god kald dagen etter.