Mange sverger til appelsiner, Kvikk Lunsj og pølser til påsketuren, men mulighetene er så uendelig mange flere. Enten du vil lage og pakke alt hjemme, eller tilberede maten på bålet, kan du flotte deg med skikkelig god turmat både til lunsj, middag og dessert i påska.
Flere av oppskriftene passer dessuten ypperlig å lage på hytter uten all verdens kjøkkenfasiliteter.
Øverst i saken er en videooppskrift fra Andreas Myhrvold og Gastronomisk Institutt. Myhrvold har lagd flere måltider utendørs for NRK Mat, og flere av dem finner du i denne saken.
Brød fylt med ansjos- og tunfisksalat – pain bagnat
- OPPSKRIFT: Brød fylt med ansjos- og tunfisksalat – pain bagnat
- Flere oppskrifter fra Munter mat (TV), sesong 4
Pinnebrød
- OPPSKRIFT: Pinnebrød
Marinert laks i pita
- OPPSKRIFT: Marinert laks i pita
Wraps med spekeskinke
Luksusniste (med dessert!)
Lefse med røykelaks og egg
Brød i stekepanne – «pannocks»
Omelett på bål
Kjøttsuppe til termosen
Wok på bål
- OPPSKRIFT: Wok på bål
Kjøttgryte på bål
Turgryte med lam og sopp
Mørbrad på spidd
Grilla fisk og grønnsaker i folie
Biffsauté med soppsaus til skituren
Taco på bål
- OPPSKRIFT: Taco på bål
Eplekake i stekepanne
Polfarernes drømmekake
- OPPSKRIFT: Polfarernes drømmekake