Slik gjør du
Oppskriften er for to brød i hver sin form på 1 liter.
Ta melken ut av kjøleskapet så den får romtemperatur. Rør gjæren ut i melken. Tilsett salt, sirup, olje og så mye mel at det blir en fast og smidig deig. Elt den godt, gjerne i maskin. Dekk deigen med plast og la den heve i romtemperatur i 2–3 timer, eller kjølig natten over.
Elt igjen deigen, del den i to jevnstore emner, trill glatte brød som legges i smurte former. Dekk formene med plast og la brødene etterheve til de fyller formene, 20–30 minutter.
Prikk brødene, pensle dem med vann og dryss eventuelt på litt grovt mel. Stek brødene nederst i ovnen til de er gjennomstekte ved 250 °C i 45–60 minutter Avkjøl dem på rist.
Tips
Brødene er godt egnet til frysing.
Kilde: Aase Strømstad