Hopp til innhold

13 måter å bruke gresskaret på

Halloween er rett rundt hjørnet, og det er lett å få tak i gresskar. Hva gjør du med innholdet? Her får du tips til både småretter, middager og søtsaker med gresskar.

Salat med bakte gresskar, kylling og chillirømme

Fargerikt og saftig. Gresskar og kylling er en bra kombinasjon.

Foto: Lars Erik Vesterdal

Gresskarkjøttet er fast og søtt, og er godt både i supper, salater, pureer og bakverk. Lars Erik Vesterdal baker gresskarbitene i ovnen og lager en deilig salat med kylling og chili.

OPPSKRIFT: Salat med bakt gresskar, kylling og chilirømme

Gresskarpasta #1

Lag små, italienske deigboller, gnocchi, av gresskar. Det gjør Jan Vardøen og serverer med soppsaus og salvie.

Gresskar og and

Gresskar gjør seg godt sammen med andebryst. Her servert av Paul Svensson med rødløk, ingefærdressing og salte gresskarfrø.

Muffins med revet gresskar

Søtt er alltid godt, og disse er nesten skummelt gode. Her er det gresskar både i selve muffinsen og i marsipanpynten Lise Finckenhagen har laget.

Gresskar og spekeskinke

Rockekokk Lars Erik Vesterdal kaller denne retten for smashing pumpkins. Bakte gresskar med spekeskinke, sprø gresskarfrø og beter.

Festmat

Lag et festmåltid av hel broiler fylt med gresskar, løk, bacon, svisker og pistasjnøtter.

Lang holdbarhet i syltet variant

Syltede gresskar holder seg lenge på glass og kan brukes som tilbehør til middagen. Tilsett nellik eller chili, alt etter hvilken smak du ønsker.

Bakt gresskar

Å bake grønnsaker i ovnen er en deilig måte å tilberede grønnsaker på. Mats Paulsen baker gresskar sammen med gulrøtter, poteter og søtpotet.

Gresskar med asiatisk vri

Gresskar og søtpotet er deilig tilbehør. Her i en oppskrift fra Tina Nordström med kyllingbryst og saus med gode krydder.

Gresskar og ost

Niklas Ekstedt lager lekre grillspyd. Som tilbehør steker han gresskar med mascarpone og parmesan.

Gresskar med kylling og spinat

Gresskar og spinat er en annen god kombinasjon. Her med kanelstang, muskat og kylling.

Gresskarsuppe #1:

Gresskarkjøttet får en mild og søtlig smak når det kokes eller bakes. Lise Finckenhagen tilsetter litt sterke smaker og syrlighet til suppen.

Gresskarsuppe #2:

Krydre med tørket chili, slik som Mats Paulsen, og du får en sterk variant av suppen. Lekker på fargen er den også.

Gresskarsuppe #3:

Suppen til Anne Hjernøe lages av Hokkaido-gresskar og serveres med fritert grønnkål og salvie, epleterninger og pisket krem.