12-timers bakt ribbe

Langtidsstekt ribbe med god saus og poteter. Oppskriften får du fra Kjartan Skjelde, og han anbefaler hjemmelaget surkål som tilbehør.

Slik gjør du

Gni ribba inn med salt og pepper på begge sider. Legg den i en ildfast form, fyll formen 2/3 opp med vann. Sett ribba i ovnen på 65 °C og bak den i 12 timer.

Skru ovnen opp til 180-200 °C og stek den ferdig, ca. 45 minutter til svoren er sprø og kjøttet er mørt.

La ribba hvile i minst 20 minutter før den serveres.

Spar kraften til sausen. Anrett ribba med maldonsalt og tørkede tranebær på svoren.

Fres sjalottløk og hvitløk i olje og honning i 2 minutter, tilsett rødvin, rødvinseddik og kraften fra ribben. Reduser sausen til det er ca. 2 dl igjen og rør inn kaldt smør. Smak til med salt, pepper og sitron. Tilsett stekefettet fra ribba helt til slutt.

Kok potetene. Hell av vannet og la dem dampe litt. Tilsett smør og salt.

Tips

Oppskrift:

Se også: Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde