Grillet svinefilet med blåmuggost og pistasjsmør

Svinefilet med fyll av blåmuggost, pistasjnøtter og smør. Utenpå er det surret spekeskinke. Her serveres den med asparges. Blomster av ramsløk er spiselig pynt.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Grillet svinefilet med blåmuggost- og pistasjsmør

Indrefilet av svin er godt på grillen. Lise Finckenhagen gir den ekstra smak av blåmuggost og pistasjnøtter.

Slik gjør du

Bland sammen ost, smør og hakkede nøtter. Oppbevar smøret i kjøleskapet frem til videre bruk.

Bruk en smal skarp kniv og skjær vekk den tynne hinnen på utsiden av fileten. Lag en ”lomme” på langs av fileten, pass på så du ikke skjærer igjennom kjøttet. Fyll lommen med ca. halvparten av smøret, fordel det jevnt utover. Klem kjøttet sammen, krydre hele fileten med salt og pepper.

Legg skinkeskivene som takstein over hverandre på et ”ark” av plastfilm. Legg fileten på midten med skjøten ned. Rull skinken stramt rundt fileten. Fjern plastfilmen og bind svinefileten fast og jevn med hyssing. Fest noen små rosmarinkvaster under hyssingen.

Pensle fileten med litt olje og grill den i ca. 15 minutter over middels varme. Snu kjøttet ofte. La fileten hvile i 10–15 minutter på en kjølig del av grillen.

Skjær kjøttet i skiver og server med resten av smøret.

Tips

  • Serveres for eksempel med grillede grønnsaker og/eller grillet frukt som pære eller eple.
  • Pensle gjerne svinefileten med litt flytende honning mot slutten av grillingen for å få en ekstra god og skinnende stekeskorpe.
  • Pistasjnøttene i smøret kan erstattes med valnøtter.
  • Se også: Lises grilltips
  • Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen