Karrisuppe

– Husk å smake underveis, så suppen blir passe sterk etter din smak, sier Lise Finckenhagen. Hun har koriander i et dryss over karrisuppen.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Varmende karrisuppe

Lise Finckenhagen serverer suppe med kylling, gulrot, eple, tomat og karri. Karrisuppen får et indisk preg med indisk karripasta.

Slik gjør du

Finhakk løken, skjær gulrøttene og eplet i små terninger. Skjær kjøttet i skiver eller strimler.

Fres løken i smør i en passende gryte eller kjele, la det surre i 5 minutter. Tilsett kjøtt, gulrøtter og karripasta, la det hele steke videre over middels varme i ytterligere 5 minutter.
Rør inn tomater og eple, la det hele småkoke 2-3 minutter.

Tilsett buljong og la suppen småkoke under lokk i ca. 30 minutter. Ta av lokket, ha i kokosmelk og kok opp på nytt.

Bland til slutt inn kokte linser og smak suppen til med sitronsaft, salt og pepper. Dryss over hakket persille eller koriander og server suppen med godt brød.

Tips

Ønsker du en tykkere suppe kan du jevne den med 2 ss maisenna rørt ut i kokosmelken.

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen