Scampi-gryte med kokosmelk

Denne gryten er rask å lage, og du kan bytte ut scampi med reker, kylling eller hvit fisk.

Foto: Ole Jørgen Kolstadbråten / NRK

Scampigryte med kokosmelk

Lag en deilig gryte med kokosmelk og scampi på tiden det tar å steke en Grandiosa.

Slik gjør du

Kok risen etter anvisning på pakken.

Kutt chilien i ringer, finhakk hvitløken og skjær paprika i strimler. Stek det i olje i 3-4 minutter til alt er nesten mørt. Ha i kokosmelken, tilsett scampien og kok videre på sterk varme i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper og ha i koriander-blad. Ha risen på et fat eller i en bolle og lag et hull i midten av rishaugen som du fyller scampiblandingen i. Server straks!

Tips: Du kan bruke reker, kyllingfilet eller hvit fisk i stedet for scampi. Hvis du bruker kyllingfilet eller hvit fisk, kan du steke den på forhånd eller la gryten koke lenger.

Tips

Vil du se flere oppskrifter du kan lage på tiden det tar å steke en frossenpizza?

Kilde: Puls-trener Yngvar Andersen