Kleppmelk

Melkesuppe med boller av egg, mel, sukker og melk.

Foto: Jørn Haudeman Andersen / NRK

Kleppmelk

Kleppmelk er en middagsrett som er brukt i Trøndelag og Nord-Norge. Kleppmelk lages som en tykk pannekakerøre som formes til boller og trekkes i melk. Kleppmelk kalles også bollemelk eller kleppsuppe.

Slik gjør du

Deigen

Tilsett egg og sukker i fem desiliter melk. Bland i mel til det blir en fast deig. Du kan bruke bare hvetemel, men vi anbefaler å bytte ut 1/4 av hvetemelet med byggmel.

Suppa

Tilsett saltet i resten av melka og varm opp til kokepunktet.

Lag små boller av deigen med ei spiseskje. Legg bollene i melka. La bollene trekke ved kokepunktet i cirka ti minutter, eller cirka fem minutter etter at bollene har flytt opp til overflata av melka.

Tips

Serveres med sukker og kanel og et glass kald melk.