Slik gjør du
Start med sausen. Fres hakket løk og hvitløk sammen med timian i olivenolje til løken blir blank, ett til to minutter. Skjær skinken i terninger og ha dem i kjelen sammen med løken. Fres i tre minutter før erter og to desiliter fløte tilsettes.
Kok opp og smak til med salt, mye kvernet pepper og sitronsaft.
Kok pastaen i saltet vann i tre minutter for fersk tagliatelle, ti minutter for tørket.
Hell av kokevannet og bland pastaen med smør. Hell sausen over og bland godt. Rør eggeplommene sammen med resten av fløten, hell blandingen i pastagryten og rør godt om.
Nå stivner sausen litt på grunn av eggeplommene, og retten er ferdig til å spises med masse revet parmesan på.
Tips
Ved koking av pasta, bruk en stor kjele med kokende vann. Tilsett en spiseskje salt og en spiseskje olivenolje per liter vann. Server gjerne en tomat- og rødløksalat til.