Karibisk gryte med fennikel

Gryte med bønner servert med bakt fennikel.

Foto: Richard Nystad

Karibisk gryte med bakt fennikel

Her er en god gryte, med bønner og smak fra Karibia. Sammen med bakt fennikel er den et godt vegansk middagsalternativ.

Slik gjør du

Karibisk gryte

Finhakk stangselleri, løk og hvitløk. Stek det i en kasserolle i 4–5 minutter. Tilsett bønnene og to limeskiver og stek videre i 1 minutt. Tilsett kokosmelk, tomater og sweet chilisaus. Spar 3 ss kokosmelk til pynt.

La det småkoke i 10–15 minutter. Smak til med salt, pepper og 2–3 ss limesaft. Pynt med frisk koriander og kokosmelk.

Bakt fennikel

Rens fennikel og del dem i to. Tilsett olje, eddik, salt og pepper i en bolle og bland det godt sammen med fennikelen sånn at den er godt dekket av krydder og olje.

Bak den i ovn på 180 grader i ca. 20 minutter med flatsiden ned.

Kilde: Richard Nystad