Pasta arrabbiata med chili, hvitløk, oliven og parmesan

Finhakket løk, hvitløk, chili og tomater blir fort en smakfull saus til pastaen.

Foto: Erik Waage / NRK

Pasta arrabbiata med chili, hvitløk og oliven

Arrabbiata betyr sint på italiensk. Denne pastaoppskriften fra Renée Fagerhøi er både sunn, vegetarisk og sterk på smak.

Slik gjør du

Kok pastaen al dente i godt med saltet vann.

Varm en stekepanne godt med olivenolje. Ha finhakket løk, hvitløk, chili og tomater delt i to i oljen, og stek på medium varme til det er blankt.

Hell av vannet på pastaen og bland tomatblandingen godt inn, sammen med rucola og oliven.

Server i dyp tallerken med så mye nykvernet svart pepper du ønsker.

Du kan også gi retten et dryss med parmesan, men parmesan regnes ikke som vegetarisk.

Kilde: RENEÉ FAGERHØI I FROKOSTRADIO, NRK P1+