Dampbageriets marsipan

Marsipan som er farget med rød konditorfarge og rullet i sukker.

Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Marsipan

Hvis du tar deg tid til å lage din egen hjemmelagde marsipan, kommer du ikke til å angre.

Slik gjør du

Legg mandlene i kokende vann, la og dem trekke en liten stund. Den brune hinnen skal være lett å få av. Tørk mandlene godt. De bør helst tørke i to til tre timer.

Mandlene males, og blandes med melisen. Kna deigen. Ha i eggehvitene litt etter litt.

Hvis du synes marsipandeigen er litt tørr, kan du tilsette litt mer eggehvite. Hvis du vil at marsipanen skal ha farge, tilsett konditorfarge.

Hvis du ikke skal bruke marsipanen med en gang, må du pakke den godt inn i plastfilm.

Tips

OBS! Stor oppskrift. Den kan deles opp, og lages mindre.

Kilde: Dampbageriet i Kristiansand i Julebakst på NRK1, 2016