Slik gjør du
Rør sammen alle ingrediensene, og ha det over på et glass eller i en liten bolle. Bruk gjerne et passende sylteglass. Dekk til glasset eller bollen, og la blandingen stå i kjøleskapet natten over eller i minst seks timer. Rør godt rundt før servering.
Frukt i små biter eller moste bær kan røres inn i grøten sammen med de andre ingrediensene.
Det er også mulig å blande litt kakaopulver eller hakket mørk sjokolade inn i grøten.
Grøten kan eventuelt søtes med flytende honning, brunt sukker eller annen søtning.
Tips
- Havregryn kan erstattes med en blanding av lettkokte bygg- og havregryn (Gullbygg).
- Grøten kan krydres med krydder som vanilje, kanel, tørket ingefær og kardemomme.
- Melk kan byttes ut med mandelmelk, soyamelk eller kokosmelk.
- Legg på friske bær, fersk frukt og ristede nøtter eller lignende rett før servering slik at det holder seg sprøtt og godt og ser fristende ut.