Over-natten-grøt

Etter at grøten har stått i kjøleskapet over natten er det klart for epleskiver, blåbær og kanel på toppen.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Over-natten-grøt

Mens du ligger og sover gjør frokosten seg ferdig i kjøleskapet. Havregryn, melk og yoghurt kan godt tilsettes frø etter egen smak.

Slik gjør du

Rør sammen alle ingrediensene, og ha det over på et glass eller i en liten bolle. Bruk gjerne et passende sylteglass. Dekk til glasset eller bollen, og la blandingen stå i kjøleskapet natten over eller i minst seks timer. Rør godt rundt før servering.

Frukt i små biter eller moste bær kan røres inn i grøten sammen med de andre ingrediensene.

Det er også mulig å blande litt kakaopulver eller hakket mørk sjokolade inn i grøten.

Grøten kan eventuelt søtes med flytende honning, brunt sukker eller annen søtning.

Tips

  • Havregryn kan erstattes med en blanding av lettkokte bygg- og havregryn (Gullbygg).
  • Grøten kan krydres med krydder som vanilje, kanel, tørket ingefær og kardemomme.
  • Melk kan byttes ut med mandelmelk, soyamelk eller kokosmelk.
  • Legg på friske bær, fersk frukt og ristede nøtter eller lignende rett før servering slik at det holder seg sprøtt og godt og ser fristende ut.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» i NRK P1+