Kylling og nudelsalat

Kylling og nudelsalat med sprø løk, tynne epleskiver, koriander og lime.

Foto: Lise Finckenhagen

Kylling og nudelsalat

Restefest med grønnsakene fra kjøleskapet og kyllingrestene fra i går. Lise Finckenhagen setter sammen en sprø kylling og nudelsalat med asiatisk preg.

Slik gjør du

Forbered alle ingrediensene til salaten. Strimle gulrøttene og finsnitt rødløken. Riv kyllingkjøttet i mindre biter. Tilbered risnudlene som beskrevet på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann, og la dem få renne godt av seg i en sil.

Dressing

Rens og finhakk chili og hvitløk, eller knus det sammen i en morter til fin mos. Bland inn resten av ingrediensene til dressingen.

Kylling og nudelsalat

Bland sammen gulrøtter, løk, salat, kål, kylling, nudler, to spiseskjeer peanøtter, koriander, mynte og dressing.

Anrett salaten på tallerkener eller et fat, og dryss over resten av peanøttene og den sprøstekte løken. Server litt ekstra lime ved siden av til å presse over salaten

Tips

  • Andre grønnsaker som agurk, reddiker, sukkererter, hjertesalat, kålrot, knutekål, nepe, bønnespirer, babyspinat og squash kan også brukes.
  • Frukt som mango, papaya og eple passer også godt i salaten.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» i NRK P1+