Slik gjør du
Oppskriften er nok til to pizzaer.
Tomatsaus
Løk og hvitløk finkuttes. Varm opp oljen, og kok løken mør uten å ta farge. Tilsett hermetisert tomat og soltørket tomat. La dette koke inn til det tykner godt.
Bland inn ketsjup og smak til med salt og pepper. Bland til slutt inn finhakket vårløk og basilikum.
Pizzadeig
Alt eltes godt til en smidig deig som slipper bollen. Deigen deles i to emner og legges på pizzamel og polenta for heving. Hvelv en bolle over. La deigen ligge i romtemperatur i 30 minutter.
Deigen kjevles ut på rikelig med blanding av pizzamel og polenta.
Pizza med tomatsaus, skinke, ost og sjampinjonger
– Siden jeg er i treningstilværelse, så topper jeg med kokt skinke, jarlsbergost, og sjampinjonger som suger opp all kraft, sier Solvold.
Pizzaen stekes på nederste rille på 250 grader til osten har smeltet og bunnen er sprø.
Når pizzaen serveres toppes den rikelig med rucola, som er proppet med jern.
Tips
Pizzadeigen er enkel og klassisk, men Solvold kjevler ut deigen på en blanding av pizzamel og polenta. Det gir en fantastisk sprø skorpe under og over. Alternativ er å bruke semule istedenfor polenta. Det vil gi samme effekt, men ingen farge.
- Les mer: Mesterkokkens rekorddiett