Slik gjør du
Srirachastekt blomkål
Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær blomkål i litt store buketter Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Ovnsbak blomkålbukettene til de er gylne, det tar cirka 20 minutter.
Sopp- og bønnesauté med sennep
Varm en stekepanne, og stek rødløk i tre minutter. Tilsett bønner, sopp og hvitløk og la det steke i tre minutter uten å røre. Rør rundt og stek videre i to minutter. Tilsett dijonsennep, lønnesirup, soyasaus, eddik og salt og stek i to minutter, til væsken er tyknet og redusert.
Serveres med nykvernet pepper.
Tahinidressing
Ta tahini, hvitløk, sitronsaft, brunt sukker og salt i en høy og smal beholder. Bruk stavmikser og tilsett soyamelk i en tynn stråle til dressingen tykner.
Dressingen tykner også når den har stått litt. Hvis den blitt for tykk kan du tilsette vann.
Blomkål, sopp, bønner og tahinidressing
Sett srirachastekt blomkål, sopp- og bønnesauté og tahinidressing på bordet og spis som kos en kveld foran tv-en.
Tips
- For et komplett middagsmåltid fyller du på med en frisk grønn salat og ris, bygg eller quinoa.
- Rettene kan også brukes som sideretter på en buffé.