Blomkål med sriracha med soppsauté og tahinidressing

Blomkålbuketter er blandet med sriracha, lønnesirup og sitronsaft og stekt i ovnen. De serveres med tahinidressing og stekt sopp.

Foto: Richard Nystad

Chilistekt blomkål med sopp og tahinidressing

Sriracha er en sterk saus laget på chili, som kjøpes ferdig på flaske. Sammen med lønnesirup og sitron gir den god smak til Richard Nystads ovnsbakte blomkål. I denne vegetaroppskriften serveres blomkål med soppsauté og tahinidressing.

Slik gjør du

Srirachastekt blomkål

Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær blomkål i litt store buketter Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Ovnsbak blomkålbukettene til de er gylne, det tar cirka 20 minutter.

Sopp- og bønnesauté med sennep

Varm en stekepanne, og stek rødløk i tre minutter. Tilsett bønner, sopp og hvitløk og la det steke i tre minutter uten å røre. Rør rundt og stek videre i to minutter. Tilsett dijonsennep, lønnesirup, soyasaus, eddik og salt og stek i to minutter, til væsken er tyknet og redusert.
Serveres med nykvernet pepper.

Tahinidressing

Ta tahini, hvitløk, sitronsaft, brunt sukker og salt i en høy og smal beholder. Bruk stavmikser og tilsett soyamelk i en tynn stråle til dressingen tykner.

Dressingen tykner også når den har stått litt. Hvis den blitt for tykk kan du tilsette vann.

Blomkål, sopp, bønner og tahinidressing

Sett srirachastekt blomkål, sopp- og bønnesauté og tahinidressing på bordet og spis som kos en kveld foran tv-en.

Tips

  • For et komplett middagsmåltid fyller du på med en frisk grønn salat og ris, bygg eller quinoa.
  • Rettene kan også brukes som sideretter på en buffé.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj, NRK P1