Langtidskokt svineskank med hjertesalat og hoisinsaus

Svineskanken kokes lenge og rives i stykker før den serveres på blader av hjertesalat. Tilbehør er ristede kantareller, sukkererter, hoisinsaus og sprø svor.

Foto: Aksel Faanes-Persson / NRK

Langtidskokt svineskank med hjertesalat og hoisinsaus

Kokk Lars Erik Vesterdal legger denne oppskriften i kategorien udefinert måltid. Svineskank med hjertesalat, sukkererter, hoisinsaus og sprø svor kan du servere som middag, lunsj eller en god kveldsrett.

Slik gjør du

Legg skanken i en kjele med vann. Tilsett to spiseskjeer salt per liter vann. Kok skanken i fire timer. Det trenger ikke fosskoke, men skal helst småputre.

Kantarellene stekes i litt smør til de er gylne.

Riv store blader av hjertesalaten, og fyll bladene med revet kjøtt. Topp dette med hoisinsaus, sukkererter, kantareller og sprø svor.

Tips

Hvis du vil ha en litt mer spenstig smak, kan du tilsette kanel, stjerneanis, pepper eller andre krydder i kokevannet.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i Brønsj