Marinerte blåskjell

Blåskjell til Trond Mois festmåltid med fisk og skalldyr.

Foto: Atle Bore / NRK

Marinerte blåskjell, moules marinées

Hvitløk, sjalottløk, olivenolje og hvitvin skal i gryten før blåskjellene, når Trond Moi lager moules marinées.

Slik gjør du

Skyll og skrubb blåskjellene godt i kaldt vann. Fjern skjeggtråden. Sjekk at alle skjellene er friske ved å slå dem lett mot hverandre. Skjell som ikke lukker seg må kastes.

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Ha litt av olivenoljen i en kjele samme med hvitløk og sjalottløk. Fres det i et par minutter. Ha i hvitvin og blåskjell. La blåskjellene dampe i to minutter. Vend inn grovhakket persille, og smak til med olivenolje, salt og pepper. Da er de klar til servering.

Kilde: Trond Moi i Sommeråpent 2016