Slik gjør du
Denne oppskriften må du begynne på dagen før suppen skal serveres.
Ertesuppe
Ha ertene i en stor gryte med to liter vann. La det koke opp på middels varme, skru ned til lav varme og la det småkoke i en time, til skallene begynner å flyte opp. Bruk en visp til å fjerne dem mens det koker.
Finhakk løken. Skjær selleristang, kål, sopp og gulrot i terninger på en centimeter. Smelt smøret i en stor panne med middels varme. Stek løk, selleri, kål, sopp og gulrot i 6-8 minutter til de er karamellisert. Ha grønnsakblandingen over i gryten med erter sammen med krydderkvast og salt. La det småkoke i to timer, til ertene er kokt. Smak til med salt. Fjern krydderkvasten før servering.
Pannekaker med rug og spelt
Bland sammen mel, sukker og salt i en stor bolle. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp inn melken. La røren hvile i ti minutter.
Varm opp litt smør i en stor stekepanne på middels varme. Stek 125 milliliter av røren i to minutter på hver side. Legg den ferdige pannekaken til side, og hold den varm. Fortsett på samme måte med resten av røren.
Servering
Hell suppen i suppeskåler. Dryss melis over pannekakene og server med rømme og friske bær.