Myke lakriskarameller

Store, gode karameller med lakrispulver utenpå.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Myke lakriskarameller

Den som lager sitt eget godteri vet hva den søte fristelsen inneholder. Disse myke karamellene er rullet i lakrispulver.

Slik gjør du

Ha kremfløte, sukker, smør og glukose i en gryte. Kok det ved god, jevn varme til karamellen er akkurat 122 grader.

Sjekk temperaturen med et sukkertermometer. Rør bare innimellom, mest mot slutten.

Ta gryten av varmen, og hell straks den flytende karamellen i en form på 18x18 centimeter, som er foret med oljet bakepapir i bunnen og på sidene. Legg også oljet bakepapir på toppen. La karamellen avkjøles i romtemperatur til neste dag, eller minst tre til fire timer.

Skjær karamellen ut i små firkanter på cirka 2x2 centimeter. Vend karamellene i lakrispulver før de skal serveres.

Karamellene er best mens de er ferske. Pakk dem eventuelt enkeltvis i cellofan, de henger fort sammen hvis de blir liggende sammen i en skål.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR