Brokkoli- og potetsalat med sennepsdressing
Foto: Anne Valeur i Julies grønne kjøkken / Kagge

Brokkoli- og potetsalat med sennepsdressing

Denne blir definitivt best med norske nypoteter. Da er potetene så gode at man fint kan spise seg mett på denne retten alene. Spis den også gjerne som tilbehør til annen mat.

Slik gjør du

Start med å koke småpotetene i saltet vann i 10-20 minutter, avhengig av type og størrelse. Sjekk dem underveis.

Del brokkolien i små buketter. Hell sitronsaft og olivenolje over og kna det godt inn. Da blir brokkolien enda bedre!

Kutt eplet i små terninger.

La potetene avkjøles litt før du blander dem sammen med brokkoli, eple og sennepsdressingen. Topp med kjørvel, eller dill, om du vil.

Sennepsdressing

Visp sammen dijonsennep, flytende honning, sitronsaft og olivenolje til det tykner. Smak til med salt og pepper til slutt.

Kilde: Julie Ilona Balas i Sommeråpent 2016