Kongekrem og jordbærgrøt

SOMMERDESSERT: Kongekrem og jordbærgrøt.

Foto: Atle Bore / NRK

Kongekrem og jordbærgrøt

Charlotte Holberg Sveinsen fra Skafferiet på Hovinsholm gård viste fram en skikkelig sommerdessert i Sommeråpent fredag 15. juli.

Slik gjør du

Jordbærgrøt

Ha jordbær, sukker, mynte og vann i en kjele.

La koke i ca 5, 6 minutter. Mos bærene lett.

Rør potetmel ut i vannet og ha over den kokende blandingen mens du pisker samtidig.

Ta kjelen av varmen og avkjøl.

Kongekrem

Pisk egg, sukker og frø fra vaniljestang til stiv eggedosis.

Legg Gelatin i kaldt vann i 10 minutter.

Press ut vannet av gelatinen og rør den inn i det kokende vannet.

Hell i eggedosisen mens du rører.

Pisk fløten til myk krem i en annen bolle og vend så inn i eggedosisen.

Hell over i serveringsbolle og sett kaldt. Server med jordbærgrøten over og gjerne noe sprøtt til.

Kilde: Charlotte Holberg Sveinsen fra Skafferiet på Hovinsholm gård i Sommeråpent