Slik gjør du
Sjysaus
Kok inn granateplesider (eller balsamicoeddik) sammen med rødvin til halvparten er igjen. Tilsett sjy og kok inn en gang til til halvparten er igjen. Smak til med salt og pepper.
Linser og grønnsaker
Kok linsene i rikelig med vann uten salt. Når linsene er møre helles vannet av. Skyll med kaldt vann.
Hakk hvitløk, løk, pastinakk, gulrot og stangselleri i veldig, veldig små terninger. Ha grønnsakene i en gryte og fres i to spiseskjeer olje i noen minutter. Tilsett linser og sjysaus. Hakk rikelig med persille og ha den i gryten.
Lammekarré
Hakk sitrontimian, bland med sitronsaft, salt og litt olivenolje. Gni blandingen inn i lammekjøttet. Skjær ruter på fettsiden. Grill lammet i kulegrill eller stek det i ovnen på 180 grader til lammet er blitt 52 grader. La lammet hvile på en lun plass i minst 15 minutter før servering. Ta vare på stekesjyen til sausen.
Syltet agurk
Del agurken på langs og skrap ut kjernehuset. Grill agurken på skinnsiden til den har fått svarte striper. Bland sammen eplesidereddik, vann, sukker og rosmarin. Skjær den grillede agurken i staver og legg den i eddiklaken. La det stå minst 15 minutter før servering.
Lammekarré med puylinser og syltet agurk
Server lammet med linsene og grønnsakene sammen med den syltede agurken. Pynt med blomkarse.