Jordbærkake med mandelbunn

Mandelbunnen blir ganske høy, og så faller den litt sammen når den kommer ut av ovnen. Det gir god plass til krem og masse jordbær.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Jordbærkake med mandelbunn

Det er jordbærene som gjør denne kaken til en fryd. Den består av mandelbunn med pisket krem og masse jordbær. Lise Finckenhagen pynter kaken med revet sjokolade og mynteblader.

Slik gjør du

Varm ovnen til 175 grader. Kle en springform (cirka 20-24 cm i diameter) med bakepapir.

Kjør mandlene til mandelmel. Visp eggehvitene stive mens du gradvis tilsetter sukkeret. Visp ved full hastighet til marengsen blir tykk og blank. Vend inn mandlene og hell røren over i formen. Bre den jevnt utover. Stek mandelbunnen midt i ovnen i cirka 35-40 minutter. Avkjøl.

Pisk fløten med vaniljefrøene til myk krem. Bre kremen over bunnen. Rens og del bærene, og fordel dem på kremen. Riv over sjokolade, og pynt med mynteblader hvis ønskelig.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen»/NRK P1+