Bløtkake i glass

Bløtkake, men ikke slik vi er vant til å se den. Lars Erik Vesterdal legger den lagvis i porsjonsglass, og gir den en smak av Asia, med sitrongress i sukkerlaken.

Foto: Tom Erik Sørensen / NRK

Bløtkake i glass

Lars Erik Vesterdal lager bløtkake i porsjonsglass og fyller den med vaniljekrem, friske bær og et hint av Asia.

Slik gjør du

Vaniljekrem

Kok opp melk, én desiliter fløte og vaniljestang. Bland eggeplommer, 150 gram sukker og maisenna. Sil den kokende melk- og fløteblandingen over i eggemassen under kraftig pisking. Slå røren tilbake i kjelen, og varm den opp under konstant røring. Når den begynner å koke (den må ikke koke opp), ta den av platen, og over i en ny bolle. Sett kremen til avkjøling.

Pisk to desiliter fløte til krem, og vend dette inn i den kalde kremen.

Sukkerlake

Kok opp sukker, vanilje og sitrongress. La dette koke i 15 minutter.

Montering

Del de største bærene, og ha dem i en bolle. Vend dette inn i litt av sukkerlaken. Kutt opp sukkerbrød, og legg bitene i bunnen av porsjonsglass. Dynk med sukkerlake. Legg deretter marinerte bær og vaniljekrem lagvis oppover i glassene.

Tips

Oppskriften rekker til 6–8 glass, det kommer an på størrelsen. Hvis du ønsker å lage ei hel bløtkake i stedet, er det selvfølgelig lov.

Kilde: Lars Erik Vesterdal / restaurant Nordøst i Trondheim