Slik gjør du
Vaniljekrem
Kok opp melk, én desiliter fløte og vaniljestang. Bland eggeplommer, 150 gram sukker og maisenna. Sil den kokende melk- og fløteblandingen over i eggemassen under kraftig pisking. Slå røren tilbake i kjelen, og varm den opp under konstant røring. Når den begynner å koke (den må ikke koke opp), ta den av platen, og over i en ny bolle. Sett kremen til avkjøling.
Pisk to desiliter fløte til krem, og vend dette inn i den kalde kremen.
Sukkerlake
Kok opp sukker, vanilje og sitrongress. La dette koke i 15 minutter.
Montering
Del de største bærene, og ha dem i en bolle. Vend dette inn i litt av sukkerlaken. Kutt opp sukkerbrød, og legg bitene i bunnen av porsjonsglass. Dynk med sukkerlake. Legg deretter marinerte bær og vaniljekrem lagvis oppover i glassene.
Tips
Oppskriften rekker til 6–8 glass, det kommer an på størrelsen. Hvis du ønsker å lage ei hel bløtkake i stedet, er det selvfølgelig lov.