Riskake med pisket krem og ripsgelé

Riskaken pyntes med pisket krem og klatter av ripsgelé.

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) / DR

Riskake med pisket krem og ripsgelé

I serien om danske tradisjonsretter er brødrene Price helt sør på Jylland. Der lages det kake med utgangspunkt i risgrøt, som tilsettes mandler, sitronskall og kardemomme.

Slik gjør du

Kok opp vannet i en gryte. Tilsett risen og rør rundt. Hell på melk. La det koke på svak varme under lokk i 30 minutter. Grøten avkjøles helt.

Rør sukker, vaniljesukker, smeltet smør og eggeplommer i den kalde grøten. Hakk mandlene. Bland mandlene med finrevet sitronskall og kardemomme. Pisk eggehvitene stive. Vend dem forsiktig i røren. Ha blandingen i en smurt springform, 23 centimeter i diameter.

Stek kaken på 150 grader i 60 minutter. Sett kaken til avkjøling.

Pisk fløten. Pynt kaken med krem og klatter med ripsgelé.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR