Tredelt bilde, fra venstre, indisk dal med røde linser, dal med poteter og blomkål og indisk dal med grønne linser.

Karri pasta med ingefær, hvitløk, chili, tomater og mange forskjellige krydder er med i alle disse tre oppskriftene.

Foto: Anne får gjester / DR

Karripasta – curry paste

Med denne oppskriften kan du lage sjøl det du vanligvis kjøper på glass.

Slik gjør du

Mal alt krydderet som ikke er malt fra før. Finhakk løken og hvitløken. Knus ingefæren i en morter.

Ha godt med olivenolje i ei panne og varm den opp. Ha i løk, hvitløk, ingefær og laurbærblader.

Ha i alt det tørre krydderet. Deretter har du i tomatene, og rører alt godt sammen. Smak til med salt, og steik på middels varme til karripastaen er blitt en jevn masse.

Når så mye vann har fordampa at mengden er halvert, er karripastaen ferdig.

Karripastaen holde seg en stund i kjøleskap, men skal du spare den lenge, bør du fryse den ned.

Tips

Karripasta er svært anvendelig. Varianter av den finnes i en rekke asiatiske land, men er i Norge kanskje mest kjent fra indisk eller thailandsk mat. Karripasta er blant ingrediensene i alle dal-rettene fra Anne Hjernøe-programmet Anne får gjester: Dal med poteter og blomkål, dal med grønne linser og dal med røde linser.

Kilde: Spiredon Kayyal / Anne Hjernøe i TV-programmet «Anne får gjester»