Slik gjør du
Mal alt krydderet som ikke er malt fra før. Finhakk løken og hvitløken. Knus ingefæren i en morter.
Ha godt med olivenolje i ei panne og varm den opp. Ha i løk, hvitløk, ingefær og laurbærblader.
Ha i alt det tørre krydderet. Deretter har du i tomatene, og rører alt godt sammen. Smak til med salt, og steik på middels varme til karripastaen er blitt en jevn masse.
Når så mye vann har fordampa at mengden er halvert, er karripastaen ferdig.
Karripastaen holde seg en stund i kjøleskap, men skal du spare den lenge, bør du fryse den ned.
Tips
Karripasta er svært anvendelig. Varianter av den finnes i en rekke asiatiske land, men er i Norge kanskje mest kjent fra indisk eller thailandsk mat. Karripasta er blant ingrediensene i alle dal-rettene fra Anne Hjernøe-programmet Anne får gjester: Dal med poteter og blomkål, dal med grønne linser og dal med røde linser.