Karamellpudding med tyttebær og timian

Tyttebær og melk er barndomsminner for kokken Paul Svensson. Her har han brukt ingrediensene til å lage en slags karamellpudding med crème brûlée-lokk og rørte tyttebær.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Karamellpudding med tyttebær og timian

Karamellpudding kan lages av mer enn egg og melk. I denne oppskriften er det også kondensert melk og ferskost.

Slik gjør du

Bland sukker og vann og kok det til en mørk karamell uten å røre. Legg ei skje karamell i hver form, topp med timian, og la det stivne.

Ha egg, melk, kondensert melk og ferskost i en bolle, og pisk det sammen. Hell røra i porsjonsformene.

Porsjonsformene settes i et ildfast fat med høye kanter. Du kan også bruke en langpanne.

Hell kokende vann i fatet eller langpanna. Karamellpuddingen bakes i steikeovnen på 100 grader i én time – eller til puddingen er stiv.

La formene kjølne på kjøkkenbenken i en times tid. Skjær forsiktig rundt puddingen med en kniv, og hvelv den over i en dyp tallerken.

Rør tyttebær med sukker og vann. Legg ei god skje bær på hver tallerken, og topp med litt piska krem.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE