Slik gjør du
Denne oppskriften er laga av Mari Hult, og ligger på Vegetarbloggen.
Bløtlegg kikerter over natten. Kok de deretter møre i lettsaltet vann. Sil av vannet. Dette kan droppes om du bruker hermetiske kikerter, doble i så fall mengden.
Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Rens og finhakk sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær.
Kok opp litt vann i en gryte. Ha i søtpotetbitene og kok til de er møre, dette tar cirka ti minutter. Sil av vannet.
Varm opp oljen til medium varme i en stekepanne. Ha i sjalottløk, chili, hvitløk og ingefær og surr det i noen minutter. Rør inn garam masala, karripulver og sennepsfrø og surr videre til det begynner å lukte godt, det tar noen minutter. Ha i kikerter, søtpotetbiter, tomater og vann og la det hele koke opp. La det småkoke i 10–15 minutter, juster eventuelt med mer krydder.
Tips
Grovhakk koriander og dryss over før servering.
Server med ris og eventuelt hjemmelaget naan.