Slik gjør du
Skrell og riv rødbetene. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell og skjær poteten i små terninger.
Varm 2 ss olivenolje i en kasserolle. Fres løk og hvitløk blank og myk. Tilsett potet og tomatpuré. Rør godt og ha i rødbetene. Hell over kraften og tilsett en klype sukker og eddik. La suppen småkoke halvveis under lokk i ca. 1 time, eller til alle grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt med en stavmikser hvis ønskelig. Smak til med salt og pepper.
Server suppen med en rømmeklatt og litt grovhakkede urter.
Tips
La gjerne en timiankvast få koke med i suppen.
En gulrot skåret i små terninger og strimlet hodekål (ca. 200 g) kan også kokes med i suppen.
Ønsker du kjøtt i suppen koker du først kjøttet mørt (høyrygg er perfekt) for så å koke suppen på kraften. Skjær det ferdigkokte kjøttet i mindre biter og ha kjøttet over i den ferdige suppen.
Flere oppskrifter: