Rød linsesuppe

Rød linsesuppe toppet med spirer og små salatblader og en liten klatt yoghurt naturell.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Rød linsesuppe

Suppe er god mat som lett kan lages til flere. Lise Finckenhagen lager suppe med linser, tomater og kikerter. Ekstra smak fra spisskummen og karripasta. Enkel, sunn og billig mat.

Slik gjør du

Varm oljen i en middels stor kasserolle. Fres hakket løk, hakket hvitløk og spisskummen til løken blir myk og gyllen.

Tilsett karripasta og fres videre i et minutt under omrøring. Tilsett linser, kraft og tomater. Kok opp og la det koke/småkoke til linsene blir myke.

Bruk en stavmikser og kjør suppen til grov puré. Smak til med salt og pepper, bland inn kikertene og til slutt hakket koriander.

Serveres med en klatt yoghurt naturell.

Tips

Visp to desiliter kokosmelk inn i suppen.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen»