Peanøttkarameller

Peanøttkarameller blir myke og gode, og er ikke like vanskelig å få til som fløtekarameller. Kombinasjonen av salt og søtt er for mange uimotståelig.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Peanøtt­karameller

Peanøttkarameller smaker både salt og søtt i en uslåelig kombinasjon. Har du sirup, peanøttsmør og salte kjeks har du også de viktigste ingrediensene til denne oppskriften.

Slik gjør du

Lys sirup smeltes sammen med peanøttsmør. Ha i vaniljesukker. Det trenger ikke koke – du skal bare varme det opp inntil sirupen og peanøttsmøret er en jevn blanding.

Knus de salte kjeksene i en kakeform med bakepapir i bunnen. Hell den varme massen over, og bland alt sammen med en slikkepott.

Hakk peanøtter, og dryss dem over karamellen mens den ennå er lunken. Avkjøl.

Når massen har stått i kjøleskapet i et par timer, kan du dele den opp i munnfull-store biter.

Oppbevares i kjøleskap.

Tips

Peanøttkaramellene kan spises som de er, eller du kan ha smeltet kokesjokolade oppå. Sjokoladen kan dekke helt, eller du kan lage noen sjokoladestriper over karamellen før du skjærer den opp.

I stedet for peanøtter kan du bruke grovhakkede M-kuler på toppen, så blir det litt sjokolade også.

Kilde: Mette Stensholt Schau i TV-serien Grønn juleglede