Syltede sitroner

Hvis du vil ha sitronene litt sterke tilsetter du chili i glasset.

Foto: SVT

Syltede sitroner

Syltet sitron gir en god og frisk smak i mange retter og passer godt til fisk. Ha den i gryta eller server som den er ved siden av maten.

Slik gjør du

Oppskriften gir en stor glasskrukke.

Vask krukken ordentlig i varmt vann. Zeina Mourtada steriliserer sin krukke ved å stille den i ovnen på 125 grader i 10 minutter.

Vask sitronene godt og skjær av begge endene på sitronen. Skjær et kryss i sitronen, som om du skal dele den i fire båter, men ikke skjær så langt ned at den deler seg. Legg godt med salt i krysset. Legg litt salt i bunnen av glasskrukken. Trykk sitronene ned i krukken, de skal ligge så tett sammen at de ikke flyter rundt i laken. Ha i en kanelstang, laurbærblad, og eventuelt chili. Hell i sitronsaften, fyll resten med kokt varmt vann og avslutt med olivenolje. Ha på lokk.

La det stå en kald og mørk plass i minst en uke (helst 30 dager for best mulig resultat). Deretter kan det oppbevares i kjøleskapet i opptil 6 måneder.

Kilde: Zeina Mourtada i TV-serien Sommermat i Falkenberg