Slik gjør du
Oppskriften gir en stor glasskrukke.
Vask krukken ordentlig i varmt vann. Zeina Mourtada steriliserer sin krukke ved å stille den i ovnen på 125 grader i 10 minutter.
Vask sitronene godt og skjær av begge endene på sitronen. Skjær et kryss i sitronen, som om du skal dele den i fire båter, men ikke skjær så langt ned at den deler seg. Legg godt med salt i krysset. Legg litt salt i bunnen av glasskrukken. Trykk sitronene ned i krukken, de skal ligge så tett sammen at de ikke flyter rundt i laken. Ha i en kanelstang, laurbærblad, og eventuelt chili. Hell i sitronsaften, fyll resten med kokt varmt vann og avslutt med olivenolje. Ha på lokk.
La det stå en kald og mørk plass i minst en uke (helst 30 dager for best mulig resultat). Deretter kan det oppbevares i kjøleskapet i opptil 6 måneder.