Å woke hever smaken på grønnsakene og bevarer næringsstoffene. Men husk at du bør woke små porsjoner om gangen. Fres ingrediensene raskt i varm olje i inntil to minutter. Beregn ca. 300 gram per person.
Porsjoner: 4
Foto: Kim Holte, Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.
2 ss sesamolje (eller annen god olje)
1 ts salt
1 båt hvitløk, knust
250 g brokkoli i mindre buketter
1 grønn paprika i strimler
1 gul paprika i strimler
1 rød paprika i strimler
2 løk, hakket
1,5 dl god mørk kjøttbuljong
300 g torskefilet i strimler
200 g reker
1 ss soyasaus
Varm oljen i wokpannen. Tilsett salt og knust hvitløk.
De oppdelte grønnsakene tas over i mindre porsjoner.
Stekes under konstant omrøring. Hell i buljong.
Fiskestykkene og rekene fordeles i wokpannen helt til
slutt, og får steke med ca. 5 min.
Oppskrift: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.