NRK Meny
Normal

Vondt i klitoris

Hva skal man gjøre når klitoris blir så vond at det hindrer orgasme? Vår ekspert har gode råd.

Kvinnekropp (Illustrasjonsfoto)
Foto: BananaStock

 

Spørsmål

Hei. Kjæresten min har aldri fått orgasme. Hun nyter forspillet og blir våt og kåt, men i stedet for orgasme får hun enormt vondt i klitoris. 

Alt virker helt perfekt helt til det skal gå for henne - skjeden «pulserer» og hun er på nippet til orgasme, men så hugger smertene til.Har prøvd både med tungen og fingre.

Hva kan vi gjøre?

 

Margrete svarer 

Hei. Det kan være smart å stoppe litt i stimuleringen når hun merker at hun nærmer seg det som blir vondt for henne, for så å fortsette igjen, etter en bitte liten pause, slik hun ønsker det.

Det er viktig at dere begge er bevisst at sex skal nytes - det er ikke noe som skal presteres!

Bruk god tid på forspillet og vit at dere begge er trygge på hverandre og ikke trenger å prestere all verden for å være nære og intime.

sex
Foto: lev dolgachov

Kjæresten din bør også onanere for seg selv for å bli bevisst hvordan hun liker berøringen og stimuleringen av klitoris og området rundt. Så må du være lydhør når hun forteller deg hvordan hun liker å bli berørt med tunge eller fingre.

Dessverre glemmer mange å fortelle hvordan de liker å bli stimulert, eller de er for sjenerte til å fortelle det til sin sin partner. Ingen er tankelesere, og for å ha god sex med en annen, må man fortelle hverandre - i øyeblikket - om man ønsker stimuleringen litt annerledes; hardere, mykere, fortere, noen millimeter til høyere og så videre.

Noen kvinner sliter litt med å få orgasme. Det kan være ulike grunner til det, men i første omgang kan dere prøve disse rådene.

Lykke til!

Hilsen 
Margrete Wiede Aasland
Spesialist i sexologisk rådgivning

 

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.