NRK Meny
Normal

Villkaprifol

Villkaprifol lukter helt fantastisk. Liker du planter som dufter bør du prøve denne.

Villkaprifol

ELEGANT: Villkaprifolen har smekre elegante blomster.

Foto: Mette Stensholt Schau / NRK

Planten blomstrer i juni til juli. Denne Villkaprifolen har blomster som er røde på utsiden og gulhvite på innsiden. Under gode forhold kan planten blomstre helt til september.

Villkaprifol er en klatreplante, men må ha støtte for å holde seg oppe. Den blir omlag 3 meter høy, er kraftig og har mer buskete vekst enn andre arter.

Den tåler kystklima med mye vind, og den klarer også høy luftforurensing. Villkaprifol kan godt stå i skygge, men blomstrer best om den står solrikt.

Les mer om ulike Villkaprifol i planteguiden.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.