Vil opp i vekt

Hun er en 14 år, spiller fotball og er «tynn som ei sild». Hvordan kan hun legge på seg?

Fotball
Foto: ScanStochPhoto

 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 14 år som er tynn som ei sild. Jeg vil opp i vekt, men jeg har ikke gått opp et gram selv om jeg har begynt med H-melk.

Jeg har fotballtrening mandag, onsdag og fredag og trener også en del ellers.

Har du noen forslag til hva jeg kan gjøre?

 

Jorunn svarer

Hei. Jeg kan forstå at du ikke har lyst til å være så tynn. Samtidig skal du være veldig fornøyd med at du er så aktiv og har en sprek kropp.

Du er fortsatt i en vekstfase, og mye kan fortsatt endre seg naturlig. Fortsett med å trene og la kroppen gi seg tid til å vokse naturlig.

Det jeg kan anbefale deg er å spise 3 hovedmåltider og 2-3 mellommåltider med sunn, normal kost. Dersom du er usikker på hva og hvordan du skal spise kan du gjerne ta en titt på denne siden til Olympiatoppen: Mat for idrettsutøvere

Lykke til med fotballsesongen!

Hilsen
Jorunn Sundgot-Borgen
Professor i fysisk aktivitet og helse

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.