Vil kvakksalverne til livs

Endelig skal du kunne få nøytral, kvalitetssikret informasjon om alternativ behandling.

Alternativ behandling
Foto: unknown

Nasjonalt informasjonssenter for alternativ behandling ( NIFAB ) - som åpner i dag - er Norges første offentlig informasjonssenter for folk som søker informasjon om alternativ behandling.

Kvalitetssikret informasjon

- Vi skal gi forbrukerne nøytral, kvalitetssikret informasjon om forskjellige typer behandling, sier prosjektleder ved NIFAB, Terje Nilssen.

Senteret er opprettet for å være en objektiv informasjonsbase for den vanlige mann og kvinne, dernest for helsepersonell.

- Forbrukerne skal slippe å være prisgitt leverandører, produkter eller organisasjoner, sier Nilssen.

NIFAB skal være med på å lage et skille mellom useriøse og seriøse aktører på markedet, og informasjonen som presenteres skal være forsknings- og erfaringsbasert.

- Det har vært veldig mange fallgruver i markedet for alternativ behandling - og det har lenge vært behov for en slik tjeneste vi nå lanserer, sier prosjektlederen.

- Har ingen aksjer i markedet

Nilssen garanterer at informasjonen som blir presentert, er hundre prosent nøytral.

- Vi som jobber her har ingen aksjer i markedet - og vi er ikke alternative behandlere. Vi har akademisk utdanning og bruker et kvalitetssikret nettverk for å sjekke at det vi skriver er korrekt, sier han.

Informasjonssenteret er fullfinansiert av Helse- og omsorgsdepartementet, mens Universitetet i Tromsø har arbeidsgiveransvar for de ansatte.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.