Vil kvakksalverne til livs

Endelig skal du kunne få nøytral, kvalitetssikret informasjon om alternativ behandling.

Alternativ behandling
Foto: unknown

Nasjonalt informasjonssenter for alternativ behandling ( NIFAB ) - som åpner i dag - er Norges første offentlig informasjonssenter for folk som søker informasjon om alternativ behandling.

Kvalitetssikret informasjon

- Vi skal gi forbrukerne nøytral, kvalitetssikret informasjon om forskjellige typer behandling, sier prosjektleder ved NIFAB, Terje Nilssen.

Senteret er opprettet for å være en objektiv informasjonsbase for den vanlige mann og kvinne, dernest for helsepersonell.

- Forbrukerne skal slippe å være prisgitt leverandører, produkter eller organisasjoner, sier Nilssen.

NIFAB skal være med på å lage et skille mellom useriøse og seriøse aktører på markedet, og informasjonen som presenteres skal være forsknings- og erfaringsbasert.

- Det har vært veldig mange fallgruver i markedet for alternativ behandling - og det har lenge vært behov for en slik tjeneste vi nå lanserer, sier prosjektlederen.

- Har ingen aksjer i markedet

Nilssen garanterer at informasjonen som blir presentert, er hundre prosent nøytral.

- Vi som jobber her har ingen aksjer i markedet - og vi er ikke alternative behandlere. Vi har akademisk utdanning og bruker et kvalitetssikret nettverk for å sjekke at det vi skriver er korrekt, sier han.

Informasjonssenteret er fullfinansiert av Helse- og omsorgsdepartementet, mens Universitetet i Tromsø har arbeidsgiveransvar for de ansatte.

TV og radio

Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Norsk dokumentarserie. I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på. (8:8)