Viktigste samarbeidspartner

Arbeiderbevegelsen, solidaritetsorganisasjonene og Kirken har mye felles og må samarbeide for å løse miljøutfordringene, sier Erik Solheim.

Erik Solheim
Foto: NRK

Kirken er den viktigste institusjon i Norge – definitivt helt sikkert! Det sier miljøvernminister Erik Solheim. Det er den viktigste massebevegelse i hele verden. Og uten kirkens medvirkning er det umulig å sette i gang alle tiltak som er nødvendige for å berge miljøet.

Det er også tilfellet når det gjelder fattigdomsproblemene. Og Kirken skal være en viktig instans for å påvirke regjeringene til å gjøre sine beslutninger. Uten Kirkens aktive støtte er det ikke mulig å gjøre det som er nødvendig for å redde miljø og klima.

Jeg ser to store ideologiske strømninger i det norske samfunnet de siste hundre år. Den ene er arbeiderbevegelsen og solidaritetsorganisasjonene, og den andre strømningen er Kirken. De har mye til felles.

Kirken er bærer av tanken om at mennesket har et forvalteransvar for naturen og at vi ikke bare kan ødelegge den. Og Kirken har også et budskap om at vi ved Guds hjelp kan forandre verden, bare vi vil det nok, sier Erik Solheim.

Miljøvernministeren vil samarbeide med Kirken.

Hør om miljøkampen i Kirka.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)