Vi lengter mest etter «den rette»

Et godt parforhold og «den eneste ene» danker ut karriere, helse og et godt familieliv.

Kjærlighet

Det er mye i livet vi kan savne, men aller sterkest er lengselen etter kjærligheten, ifølge forskningen.

Foto: colourbox.com

Hva lengter du mest etter i livet? Er det god tid, et vellykket familieliv, gode venner, gamle venner, suksess, den perfekte sexstillingen , eller kanskje penger?

Sjansen er stor for at du svarer «den store kjærligheten», skriver Fri.dk .

Da forskerne spurte 1300 tyskere om det samme, svarte nemlig klart flest at et langvarig og godt parforhold er det de lengter aller mest etter i livet.

Her er lista over våre 12 største lengsler:

1. Et godt og varig parforhold

Eldre par

Livslang kjærlighet topper lista med god margin.

Foto: Colourbox.com

En tredjedel av de spurte oppga at lengselen etter et godt og langt parforhold er den sterkeste. Å bli gammel sammen med ektefellen, få et bedre parforhold, unngå å miste partneren ved skilsmisse eller død - og å finne den rette. (29,7 prosent)

2. Et godt forhold til seg selv

Å bli i stand til å akseptere meg selv, som den jeg er, med de feil og mangler jeg har. Å utvikle bedre egenskaper, så jeg trives bedre med meg selv og mine omgivelser. (17,7 prosent)

3. Et godt familieliv

Å få noen sunne og glade barn og fortsatt ha en god relasjon til dem når de blir voksne. Å opprettholde kontakten med barn og barnebarn. (14,4 prosent)

4. En god karriere

Å gjennomføre en lang utdannelse, bli sjef for min egen avdeling i et firma, eller få mitt eget firma til å lykkes. Å bli en stor filmstjerne. (7,3 prosent)

5. Kroppslig helse og trivsel

Å forbli sunn og frisk, så jeg kan gjøre det jeg har lyst til. Å gå ned i vekt. Å trene mer og få bedre kondisjon. (6,5 prosent)

6. Bedre vennskap

Å få nye venner som jeg harmonerer bedre med. Å forbedre kontakten med gamle venner og få bedre tid til å være sammen med dem. (6 prosent)

7. Fritid og reiser

Å komme på safari i Afrika, reise rundt på egenhånd i Kina, eller slå meg ned på et spennende sted i utlandet over lengre tid. (4,6 prosent)

8. Bedre omgivelser

Å bo ved havet og nyte frisk luft og utsikt hver dag. Å få større hage, hvor jeg kan dyrke alt mulig. (4,1 prosent)

9. Tilbake til barndommen

Å bli barn igjen uten sorger og plikter. Å ha det så deilig og sorgløst som jeg hadde i barndommen. (3,5 prosent)

10. Bedre økonomi

Å få en fast og stabil inntekt, så jeg ikke trenger å lure på hvor pengene skal komme fra. (3,2 prosent)

11. En bedre verden

At samfunnet blir tryggere og mer rettferdig. At det blir mindre krig i verden og at utbyttingen av den tredje verden opphører. At forurensning opphører og klimaforandringene vendes tilbake. (2,6 prosent)

12. Religiøse lengsler

Å finne fred med min gud. Å oppleve et nærmere forhold til Gud eller oppnå visshet om at han vil hjelpe meg. (0,5 prosent)

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.