Vi lengter mest etter «den rette»

Et godt parforhold og «den eneste ene» danker ut karriere, helse og et godt familieliv.

Kjærlighet

Det er mye i livet vi kan savne, men aller sterkest er lengselen etter kjærligheten, ifølge forskningen.

Foto: colourbox.com

Hva lengter du mest etter i livet? Er det god tid, et vellykket familieliv, gode venner, gamle venner, suksess, den perfekte sexstillingen , eller kanskje penger?

Sjansen er stor for at du svarer «den store kjærligheten», skriver Fri.dk .

Da forskerne spurte 1300 tyskere om det samme, svarte nemlig klart flest at et langvarig og godt parforhold er det de lengter aller mest etter i livet.

Her er lista over våre 12 største lengsler:

1. Et godt og varig parforhold

Eldre par

Livslang kjærlighet topper lista med god margin.

Foto: Colourbox.com

En tredjedel av de spurte oppga at lengselen etter et godt og langt parforhold er den sterkeste. Å bli gammel sammen med ektefellen, få et bedre parforhold, unngå å miste partneren ved skilsmisse eller død - og å finne den rette. (29,7 prosent)

2. Et godt forhold til seg selv

Å bli i stand til å akseptere meg selv, som den jeg er, med de feil og mangler jeg har. Å utvikle bedre egenskaper, så jeg trives bedre med meg selv og mine omgivelser. (17,7 prosent)

3. Et godt familieliv

Å få noen sunne og glade barn og fortsatt ha en god relasjon til dem når de blir voksne. Å opprettholde kontakten med barn og barnebarn. (14,4 prosent)

4. En god karriere

Å gjennomføre en lang utdannelse, bli sjef for min egen avdeling i et firma, eller få mitt eget firma til å lykkes. Å bli en stor filmstjerne. (7,3 prosent)

5. Kroppslig helse og trivsel

Å forbli sunn og frisk, så jeg kan gjøre det jeg har lyst til. Å gå ned i vekt. Å trene mer og få bedre kondisjon. (6,5 prosent)

6. Bedre vennskap

Å få nye venner som jeg harmonerer bedre med. Å forbedre kontakten med gamle venner og få bedre tid til å være sammen med dem. (6 prosent)

7. Fritid og reiser

Å komme på safari i Afrika, reise rundt på egenhånd i Kina, eller slå meg ned på et spennende sted i utlandet over lengre tid. (4,6 prosent)

8. Bedre omgivelser

Å bo ved havet og nyte frisk luft og utsikt hver dag. Å få større hage, hvor jeg kan dyrke alt mulig. (4,1 prosent)

9. Tilbake til barndommen

Å bli barn igjen uten sorger og plikter. Å ha det så deilig og sorgløst som jeg hadde i barndommen. (3,5 prosent)

10. Bedre økonomi

Å få en fast og stabil inntekt, så jeg ikke trenger å lure på hvor pengene skal komme fra. (3,2 prosent)

11. En bedre verden

At samfunnet blir tryggere og mer rettferdig. At det blir mindre krig i verden og at utbyttingen av den tredje verden opphører. At forurensning opphører og klimaforandringene vendes tilbake. (2,6 prosent)

12. Religiøse lengsler

Å finne fred med min gud. Å oppleve et nærmere forhold til Gud eller oppnå visshet om at han vil hjelpe meg. (0,5 prosent)

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)