I dag kommer resten av skattepengene

Hele 460 milliarder kroner ble dratt inn gjennom skatter og avgifter i 2011. Det viser tall fra Skattedirektoratet, som sender ut de siste skattepengene i dag.

Selvangivelsen 2011

I løpet av sommeren er 36 milliarder skattekroner betalt tilbake. Du kan fortsatt ha penger å hente!

Foto: Kim Jansson

Gry Nilsen

Gry Nilsen fra Skattebetalerforeningen anbefaler at flere klager på skatten.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Gjennom hele sommeren har fjorårets skatteoppgjør blitt sendt ut i små porsjoner, og i dag får de siste lønnstakerne og pensjonistene tilbake det de har krav på.

Til sammen 36 milliarder innbetalte skattekroner er betalt tilbake, fordelt på 2,9 millioner lønnstakere, pensjonister og skatteytere.

Det lønner seg å klage

Selv om Skatteetaten i utgangspunktet har betalt ut til alle som har fått igjen på skatten, så kan det fremdeles være penger å hente. Det lønner seg nemlig å klage på skatteoppgjøret, i alle fall for de aller fleste.

I fjor behandlet etaten 78.000 klager, og 69.000 av disse fikk fullt eller delvis medhold. Dermed kan det være mange penger og hente for dem som føler seg urettferdig behandlet av skattemyndighetene.

Slik klager du

Hvis du mener at ditt skatteoppgjør ikke stemmer, så er det enkleste å sende inn en elektronisk klage.

– Logg deg inn på nettet, skriv kort hva saken gjelder, legg ved dokumentasjon og gjør det så enkelt som mulig, var rådet til Gry Nilsen fra Skattebetalerforeningen da NRK.no skrev om skatteklager tidligere i høst.

En slik klage må skje innen seks uker etter at du mottok ditt oppgjør, så alle som får oppgjøret i dag må huske å klage innen 26. november.

Skattelistene legges ut

På fredag slippes også skattelistene for 2011. Da kan du sjekke hvor mye både politikere, kjendiser og naboer tjente i fjor.

Listene er ikke lenger åpent tilgjengelig, men du kan logge deg inn på Skatteetatens nettsider for å søke opp de du måtte ønske.

Men det er skatteoppgjøret som er bakgrunnstallene til skattelistene, så hvis du er nysgjerrig på hvordan du ser ut i listene, så kan du sjekke det allerede i dag.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)