NRK Meny
Normal

Verdens største adventskalender

Presten i Selbu i Sør-Trøndelag har bedt 23 hjem holde åpent en kveld hver i adventstiden. Vi ble med inn i luke nr. 4.

Eckhard Graune.
Foto: Avisa Selbyggen

 

Avisa Selbyggen
Foto: Avisa Selbyggen

Menighetsrådet i Selbu ønsker velkommen til Annerledes advent. Det blir gjort gjennom lokalavisa i bygda, Selbyggen.

Inger og Per Møllenhus åpnet sitt hus for hvem som helst 4. desember. Her fikk vi deilig hjemmelaget kakao med krem og en hyggelig stund rundt det store spisebordet i stua deres.

Eckhard Graune er sokneprest i bygda. Han tok en telefonrunde for å få folk til å holde åpent hus i førjulstida. Hensikten er å legge stria til side og tenke mer på fellesskapet.

Eckhard Graune.
Foto: Avisa Selbyggen

Gjertrud Evjen er en av gjestene. Hun inviterte folk inn i sitt hus dagen før. Den pensjonerte læreren ser på dette som en måte å åpne kirka på.

Forsøket noen år tilbake med å holde kirkerommet åpent på kveldstid, ble ingen suksess. Gjertrud satt alene i kirka.

Det er flere som kommer til Annerledes advent. Hos Inger og Per Møllenhus var vi 11 til bords.

Hør om Annerledes advent i Selbu.

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.