Verdens beste hotell

Verdens beste hotell ligger på Kreta, ifølge ny kåring. Første norske hotell på listen kommer på 211. plass.

Galaxy Hotel

Vinnerhotellet på Kreta. Galaxy Hotel Iraklio har 127 rom, og åpnet i 1978. Både kongelige høyheter og andre storheter har bodd her.

Foto: Galaxy Hotels/Christos Drazos

Les også: Holder prisene nede

En million hotellgjester har blitt spurt om hva de mener om flere enn 114.000 hoteller fra hele verden. Gjestene har blitt bedt om å ta hensyn til service og beliggenhet i forhold til prisnivå.

Galaxy Hotel

Baren på vinnerhotellet Galaxy Hotel Iraklio på Kreta.

Foto: Galaxy Hotels

- Kort fortalt har mer enn en million hotellgjester svart på et spørreskjema om hotellopplevelsen. Spørsmålene har dreid seg om flere forskjellige parametre. På den måten har vi regnet oss frem til hvilke hoteller som totalt sett byr på den beste hotellopplevelsen, sier David Bækholm, som er Norden-manager i Expedia, ifølge Jyllandsposten.

Nettstedet Expedia.com har utført den nye kåringen basert på hotellgjestenes egne opplevelser.

Mest for pengene på Kreta

Øverst på listen troner det greske femstjerners hotellet Galaxy Iraklio Hotel på Kreta. Det er her gjestene mener du får mest for pengene.

- Dette er vi selvfølgelig veldig fornøyd med, særlig med tanke på den økonomiske situasjonen i Hellas for tiden, sier Yannis Economou, eier av Galaxy Hotel, til NRK.no.

- Servicen viktigst

Hoteller med flere stjerner er med i kåringen, som det kjente Burj al Arab i Dubai og Town House Galleria i Milano. Men ingen av verdens to eneste syvstjerners hoteller er funnet verdig en topplassering, noe som nok henger sammen med prisen, mener danske Jyllandsposten.

Generelt mener de fleste hotellgjester at de får mest ut av fire-stjerners hoteller. Nesten halvparten av de 2500 best plasserte hotellene ligger i denne kategorien.

- Jeg tror servicen er den viktigste grunnen til at vi vant, selv om vi ”bare” har fem stjerner. Vi synes vi har en veldig koselig stemning på hotellet, og vi prøver å imøtekomme gjestenes behov. Og dermed synes gjestene tydeligvis at de får god valuta for pengene, mener Yannis Economou.

Galaxy Hotell

Slik kan du bo på Galaxy Hotel Iraklio.

Foto: Galaxy Hotels/Christos Drazos

Vil du bo på verdens beste hotell, må du være ute i god tid.

- Vi er stort sett fullbooket, og sommermånedene er veldig fulle. Dette er veldig bra i disse krisetider, uttaler den greske hotelleieren.

Rica Park Hotel Stavanger

Et rom på Rica Park Hotel, som er beste norske hotell på listen.

Foto: Rica

Stavanger-hotell på 211. plass

Et godt stykke lenger ned på listen finner vi beste norske hotell. Rica Park Hotel Stavanger kommer på 211. plass, noe hotellet tar som en stor seier.

- Det har ikke gått opp for meg før nå hvor utrolig bra denne plasseringen faktisk er, sier Magne Torgersen, administrerende direktør for Rica-hotellene i Stavanger, til NRK.no.

Rica Park Hotel Stavanger

Slik ser Rica Park Hotell ut.

Foto: Rica

Også den norske hotelldirektøren tror at det er den gode stemningen som var avgjørende for resultatet.

- Fine hotellrom finner du mange steder. Men vi jobber veldig hardt med å være det gode vertskap, og by på oss selv. Vi er et ganske lite hotell, med bare 59 rom, og dermed får vi et mer nært forhold til gjestene våre, mener Torgersen.

Les også: Finn de billigste flyreisene

TV og radio

Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Norsk dokumentarserie. I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på. (8:8)