NRK Meny
Normal

Velger kone som ligner mor

Det er bare å akseptere det: Sannsynligvis ligner du på svigermor.

Svigermor
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Menn gifter seg med kvinner som ligner deres mor, og kvinner gifter seg med menn som ligner på deres far. Du trodde kanskje det bare var en myte?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ungarske forskere har sammenlignet ansiktene til 312 personer fra 52 familier. Ansiktstrekkene er analysert etter 14 forskjellige punkter, og viser en tydelig tendens: Du er nok ikke så ulik svigermor som du vil ha det til!

Fedre og svigersønner lignet hverandre særlig i midten av ansiktet, rundt øynene og nesen. Mødre og svigerdøtre hadde i større grad likhetstrekk i nedre del av ansiktet, med munn og kjeve.

P-piller gir galt partnervalg

Far og mor står modell

Men hvorfor velger man ikke like gjerne en mann som ligner på mor, hvis det er det familiære som er attraktivt?

Resultatene i undersøkelsen støtter opp under teorien om seksuell pregning - at vår kjønnsoppfattelse grunnlegges av forelderen av motsatt kjønn. Far og mor står modell for mannen/kvinnen i ditt liv.

Ut og sjekke speilbildet nå?

Rike menn vil ha brunetter

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.