Hopp til innhold

Velger andre menn med p-piller

"Den rette" kan lett bli en helt annen når du går på p-piller, viser ny forskning.

Slengkyss
Foto: Colourbox

Hvorfor blir man tiltrukket av noen, mens andre er totalt uinteressante? Det beste hadde selvfølgelig vært om dette var et utslag av vår personlige, uforanderlige smak.

Men nå viser britisk forskning at kvinner som går på p-piller, velger andre menn enn om de ikke hadde gjort det, skriver DR.dk .

P-pillen påvirker rett og slett kvinner til å velge mindre maskuline menn.

Hopper over eggløsning

I en naturlig syklus, blir kvinner tiltrukket av "maskuline" menn i perioden rundt eggløsning. Resten av måneden foretrekker de menn av den mer omsorgsfulle typen.

Problemet (og fordelen) med p-piller, er at man ikke får noen eggløsning. Dermed blir man tiltrukket av mer feminine menn hele tiden.

Slik går det til at kvinner som går på p-piller velger menn som til en viss grad ligner dem selv, ifølge studien.

Mindre tiltrekkende lukt

Men p-pillene påvirker ikke bare hvilke menn kvinner velger, de påvirker også menn.

Når kvinner ikke lenger har eggløsning, skiller de heller ikke ut duftstoffet feromon, som er med på å tiltrekke menn.

Det kan i hvert fall i teorien føre til at man blir mindre attraktiv. I praksis kan man trøste seg med at menn ikke på langt nær har kvinners sylskarpe sans for naturlige dufter.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)