NRK Meny
Normal

Velger andre menn med p-piller

"Den rette" kan lett bli en helt annen når du går på p-piller, viser ny forskning.

Slengkyss
Foto: Colourbox

Hvorfor blir man tiltrukket av noen, mens andre er totalt uinteressante? Det beste hadde selvfølgelig vært om dette var et utslag av vår personlige, uforanderlige smak.

Men nå viser britisk forskning at kvinner som går på p-piller, velger andre menn enn om de ikke hadde gjort det, skriver DR.dk .

P-pillen påvirker rett og slett kvinner til å velge mindre maskuline menn.

Hopper over eggløsning

I en naturlig syklus, blir kvinner tiltrukket av "maskuline" menn i perioden rundt eggløsning. Resten av måneden foretrekker de menn av den mer omsorgsfulle typen.

Problemet (og fordelen) med p-piller, er at man ikke får noen eggløsning. Dermed blir man tiltrukket av mer feminine menn hele tiden.

Slik går det til at kvinner som går på p-piller velger menn som til en viss grad ligner dem selv, ifølge studien.

Mindre tiltrekkende lukt

Men p-pillene påvirker ikke bare hvilke menn kvinner velger, de påvirker også menn.

Når kvinner ikke lenger har eggløsning, skiller de heller ikke ut duftstoffet feromon, som er med på å tiltrekke menn.

Det kan i hvert fall i teorien føre til at man blir mindre attraktiv. I praksis kan man trøste seg med at menn ikke på langt nær har kvinners sylskarpe sans for naturlige dufter.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.