NRK Meny
Normal

Våre nye helter!

Finnes det et mer ambisiøst nyttårsforsett? De fire nye deltakerne i Bedre Puls ønsker seg et nytt og sunnere liv i 2007. (Foto: Morten Heckmann/All Over press, Scanpix)

Fra venstre Åsmund Bernås, Torunn Olsen, Elin Krüger og John Trygve Tollefsen.
Foto: Morten Heckmann, All Over press, Scanpix

 

Hundrevis meldte sin interesse da NRK inviterte til en ny runde med Bedre Puls, TV-programmet som vil hjelpe det norske folk til å komme i bedre form. Denne gang har vi jaktet på fire nye ansikter som kan overta stafettpinnen fra Jeanette og Jan Åge som fikk bedre puls i fjor.

Det neste halvåret skal de fire få drahjelp av Bedre Puls til å endre livsstil, i full offentlighet i beste sendetid på TV-skjermen. Det handler om trening, kosthold og en unik mulighet til å få en sprekere og lettere hverdag. Godt assistert av profesjonelle trenere og kostholdseksperter, og tett applaudert av TV-tittere landet rundt.

Til inspirasjon og glede

I den nye runden vil også nettsidene våre følge opp enda tettere enn før. Håpet er selvsagt at innsatsen fra de fire nye deltakerne skal inspirere alle andre til å ta et tilsvarende krafttak til inntekt for egen helse.

Det er fire trivelige og godt motiverte personer som nå står på startstreken til ny runde med Bedre Puls. Torunn Olsen (45 år gammel), John Trygve Tollefsen (23) og det kommende ekteparet Elin Krüger (31) og Åsmund Bernås (31) har i hvert fall det felles at dagsformen kunne vært mye bedre. Nå skal det bli andre boller!

TV-premiere 8. januar 2007 kl .19.30 på NRK1.

Hvem er de så, våre nye treningshelter?

Hva jobber du med?

Åsmund:

Salgsfremming.

Elin:

Er akkurat ferdig sykepleier. Begynner å jobbe innen psykiatrien på et distriktpsykiatrisk senter i Nittedal fra nyttår.

John Trygve:

Jeg er prosjektleder i Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring. Jeg reiser land og strand rundt og støtter opp om våre fylkeslag og tillitsvalgte. Når jeg ikke er på reise sitter jeg på kontoret foran datamaskinen.

Torunn:

Jeg jobber som økonomidirektør i et IT-selskap.

Favorittmusikk?

Åsmund:

Mye rart, fra ingenting til 60-tallet.

Elin:

Madonna er den store heltinnen, men jeg er egentlig glad i all musikk som jeg kan synge til.

John Trygve:

Mye forskjellig. En venn påstod at jeg hører mest på kafé- og nachspielmusikk. Jeg er opptatt av at musikken skal stå til humøret og tidspunktet. Lisa Ekdahl til frokost og Damien Rice til kvelds.

Torunn: Jeg liker ballader, countrymusikk (noe) og rolig "bakgrunnsmusikk". Men ungene mine vil nok si at jeg ikke liker musikk!

Hva leser du helst?

Åsmund:

Donald.

Elin:

Klisjébøker, romantikk og selvfølgelig Se & Hør...

John Trygve Tollefsen
Foto: Anders M. Leines / NRK

John Trygve:

Jeg leser helst romaner. Norsk samtid og klassikere fra inn og utland. Jeg forsøker å bli flinkere til å lese historie, biografier og politisk litteratur, men det sitter litt langt inne.

Torunn:

Krim. I sommer leste/hørte jeg på lydbok alle bøkene til Jo Nesbø om Harry Hole. Akkurat nå leser jeg Anne Holt (et par sider i uken...)

Har du et drømmereisemål?

Åsmund:

Hawaii.

Elin:

Et sted hvor jeg kan svømme med delfiner.

John Trygve:

Det er vel ikke politisk korrekt lenger å si at man vil til New York? Nei, jeg har egentlig ikke noe drømmereisemål. Jeg er 23 år gammel, jeg har tid til alt.

Torunn:

Jeg drømmer om en dag å reise til Kina sammen med mann og barn på en skikkelig opplevelsesferie (ikke bare bading).

Hva ser du helst på TV?

Åsmund:

Det som Elin har bestemt.

Elin:

Akutten, Prison Break, Nytt på nytt og Løvebakken.

John Trygve:

Nytt på nytt er mitt favorittprogram. Ellers ser jeg gjerne filmer. Jeg greier rett og slett ikke å følge med på serier.

Torunn:

Jeg ser nyheter og lett underholdning, f.eks. The Stinger, Jakten på kjærligheten, Thomas og Harald, Nytt på nytt, osv.

Har du en livrett?

Åsmund:

Biff og godt tilbehør.

Elin:

Nei, glad i alt dessverre.

John Trygve:

Har så vanskelig for å velge én rett, så jeg går gjerne på tapasbar.

Torunn:

Egentlig ikke, men jeg liker all god mat som jeg får servert - f.eks. en god biff med tilbehør.

Hvor mye viser badevekten?

Åsmund:

For mye. 97 kg.

Elin:

98 kg.

John Trygve:

Har ikke anskaffet badevekt ennå, men veier vel så mye som 97 kg.

Torunn:

Egentlig har jeg mest lyst til å svare «ingen kommentar», men jeg vet jo at tallet vil lyse opp TV-skjermene i det ganske land. Derfor pr. idag ca. 89 kg.

Hvorfor meldte du seg som deltaker i Bedre Puls?

Elin Krüger og Åsmund Bernås
Foto: Anders M. Leines / NRK

Åsmund:

Eg gjorde det ikkje, sjekk kva Elin har svart.

Elin:

I de tre siste årene har jeg bare konsentrert meg om skolearbeid og ikke tatt vare på helsa. Derfor har det gått så langt nå at det er veldig greit med litt veiledning og «puffing». Og så skal jo Åsmund og jeg gifte oss til sommeren og da er det jo hyggelig å føle seg vel!

John Trygve:

Jeg er lei av å være tjukk og ute av form, men har ikke greid å sette i gang med trening. Det har rett og slett skortet på motivasjonen. Jeg tenkte at med TV-kameraer i ryggen og god oppfølging ville det være umulig å sluntre unna.

Torunn:

Jeg vet ikke om det var helt bevisst å melde seg som deltaker, men når jeg først ble spurt om å være med så er jo det en fantastisk sjanse til å få gjort noe med noe jeg burde ha gjort noe med for lenge siden. Nå ruller ballen, så nå er det bare å henge på.

Hva blir den største utfordringen?

Åsmund:

Slutte med godteri.

Elin:

Å ikke kunne drikke cola samt ikke spise kaker og sjokolade. Dessuten å klare å prioritere tid til trening.

John Trygve:

Fett, salt og sukker. Ondskapens akse.

Torunn:

Den største utfordringen tror jeg kan bli motivasjon for å trimme, for jeg har ikke rørt meg for mye de siste årene. Jeg vet at jeg må gå trappene på jobben - og jeg jobber i 8. etasje. I tillegg står bilen i 6. etasje i parkeringshuset!

Ser du fram til å bli kjendis på TV og Internett?

Torunn Olsen
Foto: Anders M. Leines / NRK

Åsmund:

Nei. Men hvis det er prisen for et bedre liv, så får det stå til.

Elin:

Har ikke tenkt på det som å bli kjendis. Både gleder og gruer meg til at mange skal følge med meg. Føler jo at jeg utleverer meg på godt og vondt. Får håpe at vi kan være til inspirasjon for andre også!

John Trygve:

Jeg tror nok det mest er folk som kjenner meg fra før som vil ha en interesse av at akkurat jeg er den ene av tjukkasene som løper rundt på TV. Og er det greit for dem, så er det greit for meg.

Torunn:

Nei, det gjør jeg ikke. På vektskålen min har akkurat det med TV-eksponeringen veiet tungt i «nei-skålen». Hver gang jeg har tenkt tanken så har jeg fått «elektrisk støt». Men alle de positive elementene vi får med oss veier tilsammen mest, som for eksempel at vi får en unik personlig oppfølging, med trener, ernæringsekspert, kokk osv. Og ikke minst at jeg «snart» har en sunn livsstil. I tillegg kom tryggheten for at dette ikke var så ille da jeg traff produsentene fra Puls, Kjell Erik og Randi. Personlig tenker jeg at dette får bli en utfordring som jeg kommer styrket (og lettere) ut av.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.